Pihan hoito ja ylläpito

Huolelliseen pihan hoitoon kannattaa panostaa. Kasvit kiittävät, kun saavat parhaat mahdolliset kasvuolosuhteet pihallasi ja myöhemmin kasvien rehevä loisto palkitsee näyttävyydellään ja kukinnoillaan. Myös nurmialueiden syys- ja kevätkunnostus on tärkeää tehdä vuosittain. Lisäksi erilaiset pensaat tarvitsevat kausileikkauksia voidakseen hyvin.

Tarjoamme mm. seuraavat pihan hoidon palvelut:

  • puiden leikkaaminen ja kaataminen
  • yksittäisten pensaiden tai pensasaitojen leikkaaminen, kuten kuusiaidan leikkaus, pensasaidan leikkaus, orapihlaja-aidan leikkaus
  • vastaistutetun kasvin kasvuunlähdön turvaaminen
  • havujen suojaus kevätauringolta
  • pihakasvien kastelu
  • lannoittaminen
  • nurmikonhoito
  • kasvintuholaisten ennakointi tai torjunta
  • kevät-, kesä- ja syyshuolto puutarhassa 

Pihan oikeanlaiseen hoitoon liittyy monen eri kasvilajin tuntemusta ja sen mukaista hoitoa pitkin vuotta. Ammattilainen tietää ja tuntee kokemuksella kasvukauden eri vaiheet sekä sen, mitä milloinkin on hyvä tehdä pihalla ja puutarhassa. Jos jokin listalla olevista pihanhoitotöistä mietityttää ja kaipaisit ehkä apua tai neuvoa, otathan yhteyttä!

Palvelemme niin yksityishenkilöitä kuin yrityksiäkin Pohjois- ja Keski-Pohjanmaan seudulla, muun muassa Ylivieskassa, Kalajoella, Oulussa ja Kokkolassa. Onpa asiakkaitamme aina pääkaupunkiseudulla saakka.

Jätä pensasaidan leikkaus ammattilaiselle

Pensasaitojen sekä pihapuiden leikkaus kannattaa tehdä tasaisin väliajoin. Leikkaaminen pitää pensaat elinvoimaisina, kukinta paranee ja pensaan koko pysyy haluttuna. Puiden leikkaamiselle on monia syitä, joita ovat esimerkiksi versomisen edistäminen, kasvun ohjailu, turvallisuus sekä hedelmäpuun sadon laadun varmistaminen. Oksien leikkaaminen edistää puun versomista ja puiden leikkaamisella voidaan ohjailla kasvua haluttuun suuntaan.

Pensasaidat leikataan säännöllisesti joka vuosi, jotta aidan muoto pysyy kauniina. Pensasaitojen leikkaus kannattaa jättää ammattilaiselle, sillä kokenut pensasaitojen leikkaaja tietää kuinka paljon pensaita leikataan vuosittain parhaan kasvun aikaansaamiseksi.

Puiden hoitoleikkauksia tehdään joko kevättalvisin tai heinä-elokuussa. Ajankohtaan vaikuttaa pitkälti kasvilaji. Isommat leikkaukset tehdään yleensä kevättalvella tai aikaisin kesällä, jotta leikkausjäljet ehtisivät parantua kunnolla ennen talven tuloa. Koivujen, vaahteroiden tai kirsikoiden leikkausta ei suositella tehtäväksi keväällä runsaan mahlavuodon estämiseksi. Paras leikkausajankohta näille lajeille on lepotilan aikana tammi-helmikuussa.

Jos et tiedä miten pensaita ja puita olisi paras leikata tai et omista riittäviä välineitä esimerkiksi korkealla olevien oksien poistoon, kannattaa ottaa yhteyttä ammattilaiseen. Ammattilainen tietää oikeaoppisen leikkaustyylin, näkee mitkä oksat on hyvä leikata ja kuinka paljon oksia poistetaan yhdellä kertaa häiritsemättä liikaa puun tai pensaan kasvua. Lisäksi ammattilaisen työvälineet huolletaan säännöllisesti ja terät pidetään terävinä, joten leikkausjäljestä tulee varmasti täydellinen.

Pihapuita kannattaa tarkkailla tietyn väliajoin myös turvallisuuden takia. Monilatvaiset puut ovat herkempiä lahoamiselle kuin yksilatvaiset. Samoin aiemmin huolimattomasti leikatut tai sahatut oksat voivat olla herkkiä lahoamiselle. Jos huomaat pihallasi vaarallisen näköisen puun, ota pikaisesti yhteyttä meihin niin tulemme hoitamaan sen kuntoon!

Nurmikon leikkaus ja nurmikon hoito pitävät pihan kunnossa

Olemme erikoistuneet nurmikoiden kunnostamiseen ja niiden kunnon ylläpitämiseen. Nurmikon kunnostus ja kunnon ylläpito on hikistä hommaa, joka vaatii erikoistyövälineitä ja -osaamista. Ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä asiantuntijamme arvioimaan nurmikkkosi nykytilanne. Samalla arvioidaan juuri sinun nurmikollesi parhaiten sopivat toimenpiteet

Nurmikon pahimmat tuhot syntyvät yleensä talven aikana. Nurmikkoa joudutaan usein myös paikkaamaan monesta syystä; tallaamisen, kulumisen, rikkakasvien, liian lyhyeksi leikkaamisen ja varjoisuuden takia. Kärsineet aukkopaikat kannattaa paikata pian, jotta vältytään rikkakasvien ja sammalen levittäytymiseltä niille. Nurmikonhoidon ammattilaisemme hoitavat nurmikon lannoituksen, rikkakasvien torjunnan, nurmikon ilmaamisen ja monet muut nurmikon hoitoon liittyvät työt. 

Ammattilaisen avulla saat juuri sinun pihallesi sopivat pihanhoitopalvelut ja neuvoja jatkohoitoon. Nurmikon ja istutusten kunnon seurannalla ja arvioinnilla ammattilainen voi suunnitella tarpeelliset toimenpiteet. Lisäksi kaadamme pihapuita vaikeimmistakin paikoista turvallisesti.

Teetä pihan hoitoon liittyvät työt ammattilaisella

Kun jätät pihatyöt ammattilaiselle voit varmistua siitä, että pihasi on aina oikea-aikaisesti ja oikealla tavalla hoidettu. Mikäli pihapuiden karsinnan, nurmikon hoidon tai pensasaidan leikkauksen hinta mietityttää, se selviää pyytämällä meidät pihaasi arviokäynnille. Arvioimme työn määrän ja annamme sinulle tarjouksen.