Piharakentaminen

Toimiva piha koostuu kiveyksistä, istutuksista, nurmikosta sekä piharakenteista. Parhaan hyödyn saat rakentamalla kerralla koko pihan, mutta töiden toteuttaminen pienemmissä osissa on myös mahdollista. Vihertyö Niskanen piharakentaa ja kunnostaa tilukset toimivaksi ja näyttäväksi kokonaisuudeksi. Olemme luotettava ja turvallinen piharakentaja, joka hoitaa kaiken asennuksesta loppusiivoukseen. Yli tuhannen pihatyömaan kokemuksella saat meistä vastuullisen ja ammattitaitoisen pihan tekijän.

Tarjoamme mm. seuraavat piharakentamisen palvelut:

  • Pihakivetykset, pihakivien asennus sekä pohjatyöt
  • Nurmikon reunakivien asennus
  • Tekonurmen pohjatyöt ja asennus
  • Kuntan asennus
  • Pihan ja mökkipihan istutukset

Palvelemme niin yksityishenkilöitä kuin yrityksiäkin Pohjois- ja Keski-Pohjanmaan seudulla, kuten Ylivieskassa, Kalajoella, Oulussa ja Kokkolassa. Onpa asiakkaitamme aina pääkaupunkiseudullakin saakka. Pyytämällä asiantuntijamme arvioimaan pihasi ominaisuudet saat ideoita toimiviin ratkaisuihin sekä kustannusarvion. Kauttamme hoituu kätevästi myös piharemontin rahoitus.

Tilaa pihakivetys ja pihakivien asennus ammattilaiselta

Pihakiveyksellä on monta hyvää puolta. Pihakivet ja -laatat luovat näyttävyyttä ja tunnelmaa pihoille lisäten samalla kiinteistösi arvoa. Kiveys on pitkäikäinen, sillä se kestää niin kosteutta, pakkasta kuin kulutustakin. Kiveyksen avulla on helppoa jakaa pihan eri alueet ja toiminnallisuudet selkeästi toisistaan. Kiveys on helppo pitää puhtaana sorasta ja lehdistä harjaamalla tai painepesurin avulla. Pihakiveys vähentää myös pölyä sekä sisälle tulevaa soran ja hiekan määrää. Keväisin lumi sulaa nopeammin kiveykseltä ja vastaavasti syksyllä kivipinta tuntuu pitkään lämpimältä. Sateen jälkeen kiveys kuivuu nopeasti, eikä jää liukkaaksi tai huononna pohjaa.

Pihakivetyksen pohjatyöt kannattaa tehdä huolella, jotta kiveys kestää aikaa, eikä sitä tarvitsisi korjailla heti seuraavan talven jälkeen. Huomioitavaa pihakivien asennuksessa on myös se, että kaadot tulevat tehdyksi oikein, jotta hulevedet ohjautuvat oikeaan paikkaan.

Pihakiviä valitessa kannattaa miettiä tarkasti eri vaihtoehtoja:

  • Kiven koko, muoto ja väri
  • Luonnonkivi vai betonikivi
  • Pinnoitettavan alueen käyttötarkoitus ja kulutus
  • Sileä- , rouhe- vai pesubetonipintainen kivi
  • Ladontamalli

Piharakentamisen ammattilaisen avulla voidaan suunnitella juuri sinun pihallesi sopiva kiveysalue ja myös toteuttaa se kokeneiden viherrakentajien avulla. Kiveyksen teko vaatii monen eri asian ottamista huomioon niin pohjien teossa kuin itse kivien latomisessakin. Eri kivien asentamisessakin on eroja samoin kuin pihojen maalajeissa ja sitä kautta pohjien teossa. Lisäksi kivetyksen teossa tarvitaan paljon erilaisia työkaluja sekä suojavälineitä, joiden ostaminen tai vuokraaminen tuo tietenkin oman lisänsä kustannuksiin. Ammattilaisella on kaikki tarvittavat välineet sekä osaaminen niiden turvalliseen käyttöön.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos suunnittelet kiveystä, niin katsotaan yhdessä minkälainen kiveys olisi sopiva pihallesi!  Toteutamme myös kivisiä tukimuureja sekä kivestä tehtyjä portaita.


Kuntan asennus

Metsänpohja eli kuntta on nostanut kovasti suosiotaan viime vuosina vapaa-ajan asuntojen lisäksi myös omakotitalojen pihoilla. Pihoille halutaan yhä enemmän hoitovapaita alueita ja siihen kuntta soveltuu erinomaisesti. Tämä ekologinen ja luonnonmukainen vaihtoehto sopii sinulle, joka haluat nauttia luonnollisesta ja helppohoitoisesta pihasta!

Kun kunttaa käytetään sen luontaisen ympäristön ulkopuolella on tärkeää luoda soveltuva kasvualusta keinotekoisesti. Kuntan pohjatyöt tarkoittavat yleensä maiden poistoja alueelta konevoimin ja uusien kasvualustaksi soveltuvien maiden tuomista tilalle. Oikeanlainen kuntan pohjan rakentaminen, huolellisesti ja nopeasti tehty asennus sekä kastelun varmistaminen ovat kuntan menestymisen avaintekijöitä.

Tulemme mielellämme arvioimaan kuntan soveltuvuutta sinunkin pihallesi. Kuntta on hyvä ratkaisu esimerkiksi rakentamisen jälkien nopeaan kuntoon saattamiseen ja mikä parasta, myös kustannustehokas! Arviointikäynnillä kerromme kuntan hinnan juuri teidän kohteeseen.

Piharakentamisen hinta

Piharakentamisen hinta toki aina mietityttää. Piharakentamisen hintaan vaikuttaa mm. pihan koko sekä tietenkin se, mitä pihalle toivotaan tehtävän. Meidän kanssamme sinun ei tarvitse arvailla. Pyydä meidät arviokäynnille kohteeseesi, niin annamme sinulle kustannusarvion koko projektin hinnasta.