Pihasuunnittelu

Etenkin etupihan suunnitteluun kannattaa panostaa – näkyyhän se ensimmäisenä vieraille ja toimii eräänlaisena kodin käyntikorttina. Pihasuunnittelijan avulla pihastasi saadaan juuri sinun toiveitasi ja tarpeitasi vastaava kokonaisuus, joka on ilo silmälle.

Meiltä saat sekä uudis- että saneerauskohteiden suunnitelmat yksilöllisesti, sillä pihasuunnittelijamme antaa erilaisia näkökulmia ja uusia ratkaisuja jokaiseen pihaan. Pihasuunnitelma määrittää pihan toiminnot ja kasvulliset alueet huomioiden luonnontekijät, rakennetun ympäristön sekä sinun toiveesi.

Palvelemme yksityishenkilöitä ja yrityksiä Pohjois- ja Keski-Pohjanmaan seudulla, muun muassa Ylivieskassa, Kalajoella, Oulussa ja Kokkolassa.

Katso videolta, kuinka toteutamme piharakentamisen projektin

Pihasuunnittelu ottaa huomioon kokonaisuuden

Pihasuunnittelijamme toteuttaa kohteeseen aina selkeän, kestävän ja toimivan pihasuunnitelman. Pihasuunnitelman avulla pihasta saa kerralla kokonaiskuvan sen mahdollisuuksista ja toteuttamiskelpoisuudesta. Piha suunnitellaan aina asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Jos asiakas ei tiedä mitä haluaa pihaltaan, suunnittelija kertoo eri vaihtoehdoista ja mahdollisuuksista kyseisellä tontilla, joista asiakas voi sitten valita itseään eniten miellyttävät vaihtoehdot. Pihasuunnitelman avulla vältät virhearviointeja ja säästät kustannuksia.

Suunnittelija tuntee pihojen eri tyylit ja muotokielen, ja tietää, mitkä materiaalit ja pinnoitteet sopivat juuri sinun pihallesi. Esimerkiksi pihalla olevien rakennusten ulkoasu, väri, materiaali sekä katto vaikuttavat muun muassa kiveyksen ja pihan muotokielen valintaan suunnitelmassa. Näiden huomiointi tekee pihasta sekä kauniin harmonisen että kokonaisvaltaisesti yhtenäisen ja toimivan pihan. Suunnittelija huomioi myös rakennusten huonejärjestyksen suunnitelmassa, asunnon ikkunoista aukeaisivat parhaat maisemat pihaan ja puutarhaan.

Pihasuunnittelija ottaa huomioon pihan eri toiminnot ja huomioi sen, miten ne parhaiten palvelisivat asukkaan tarpeita. Tällaisia toimintoja tai rakenteita ovat esimerkiksi tomutusteline ja pyykinkuivauspaikka, oleskelualueet sekä autojen paikoitusalueet. Yleensä nämä toiminnot tulisi saada sijoitettua tontille huolimatta siitä, olipa kyseessä iso tai pieni tontti, joten suunnittelijan ammattitaitoa kannattaa hyödyntää, jotta pihasta saadaan kaikki ilo irti.

Viherrakentaminen ja puutarhasuunnittelu tärkeä osa suunnitelmaa

Suunnittelemme toimivat ja tyylikkäät piha- ja viheralueet huomioimalla kohteen edellytykset sekä sinun toiveesi. Pihasuunnittelija osaa huomioida esimerkiksi ilmansuunnat ja pihalla olevat mikroilmastot eri toimintoja ja kasvillisuutta sijoitettaessa.

Pihalle suunniteltavat kasvit valitaan tarkasti niiden kasvupaikkavaatimusten, kasvin yleisen ulkoasun ja esimerkiksi syysvärin mukaan. Pihalla voidaan myös miettiä, olisiko pintavesien luonnonmukainen imeyttäminen kasvillisuusalueille maaston muotoilun avulla mahdollista. Näin pihalle saataisiin sekä hyötyä että kauneutta samassa paketissa yhdellä istutusalueella. 

Vanhan tai jo käytössä olevan pihan kohdalla suunnittelijaan kannattaa ottaa yhteyttä, kun nykyinen piha kaipaa muutoksia esimerkiksi maastonmuotoilun, kasvillisuuden tai eri pinnoitteiden ja materiaalien osalta. Pihasuunnittelija osaa myös auttaa, jos kasvit eivät viihdy nykyisellä paikallaan tai yleisesti halutaan käytännön neuvoja tai hoito-ohjeita pihalle. Yhdessä asiakkaan kanssa voidaan katsoa olemassa oleville kasveille uudet paikat ja suunnittelija voi miettiä uudet ja kasvupaikalle sopivammat kasvit kyseisten kasvien tilalle.

Pihasuunnittelun hinta

Pihasuunnittelun hinta riippuu monesta tekijästä. Paljon muokkausta vaativissa kohteissa hinta on luonnollisesti korkeampi mm. maanrakennuskustannusten takia, kun taas selkeitä kiveys- ja istutusalueita haaveilevan pihaprojekti voi olla huomattavasti edullisempi. Myös toteutettavan pihasuunnitelman laajuus vaikuttaa hintaan. Voit aivan hyvin miettiä jonkinlaisen budjetin jo valmiiksi ja kysyä pihasuunnittelijalta, mitä kaikkea summa mahdollistaa sinun kohteessasi.

Teemme mielellämme kohteeseesi arviokäynnin ja annamme alustavan tarjouksen. Mikäli siis pihaunelmat ovat ajankohtaisia, ota rohkeasti yhteyttä!

Tilaa pihasuunnittelu ammattilaiselta!

Pihan suunnitteleminen vaatii aikaa, eri vaihtoehtojen läpikäyntiä ja monen asian yhteensovittamista. Jos tuntuu, että tarvitset ammattilaisen apua pihasi suunnitteluun, ota rohkeasti yhteyttä!